HUISREGELS

HUISREGELS

Het welzijn van de katten staat bij ons op nummer één. Het kattencafé is het paleisje van de lieve poezen, wij zijn hun personeel, en jullie zijn te gast. Om een fijne, veilige en serene leefomgeving voor onze katten te kunnen garanderen, vragen we alle gasten onze huisregels op te volgen en op een voorzichtige en liefdevolle manier met onze katten om te gaan.

OP BEZOEK MET KINDEREN?

Zorg er dan voor dat je het volgende hebt gelezen:

MEER OVER KATTEN EN HUN GEDRAG

Kattencafé Op z'n Kop is een waar poezenparadijs voor alle poezenbewoners. Voor je daadwerkelijke bezoek aan ons is het handig om alvast wat dingen over onze katten te weten, zodat je weet wat je kunt verwachten van de katten.

  • Een kat slaapt gemiddeld 14 tot 18 uur per dag. Het kan dus zijn dat een aantal katten heerlijk liggen te snoozen tijdens jouw bezoekje en niet in zijn voor een spelletje of knuffelsessie.
  • Elke kat is compleet anders en heeft z'n eigen persoonlijkheid. De één is dol op knuffelen en aandacht, de ander minder maar houdt weer erg van spelen. Voor hen allemaal is een plekje in het kattencafé. Hoe je kunt weten hoe je elke kat het beste kunt benaderen? Op tafel vind je een boekje met alle informatie over onze katten en hun (gekke) voorkeuren.
  • Katten hebben een sterke eigen wil en zijn niet op commando speels. Dring jezelf niet op aan een kat maar kijk eerst in welke modus hij is (slapen, luieren, ontdekken, kattekwaad). Is de kat wel in voor een spelletje? Speel dan in op het jachtinstinct van de kat door een spannend geluidje te maken achter een hoekje/onder een kleedje.
  • Katten zijn hele gracieuze en koninklijke dieren. Ze houden van kalme energie en een voorzichtige benadering. Voorstellen aan een kat doe je door hem of haar even aan je hand te laten snuffelen. Zo weten ze dat jij het bent die hen over de bol gaat aaien. Vergeet niet je volle aandacht bij de knuffelsessie te houden. Een kat heeft het meteen door wanneer je gedachteloos aan het aaien bent en kijk niet op als ie dan chagrijnig wordt of er ineens vandoor gaat.