VEELGESTELDE VRAGEN

VEELGESTELDE VRAGEN

Hier vind je de meest veelgestelde vragen. Veel leesplezier!

ALGEMENE VRAGEN

Waar komt de naam "Op z'n Kop" vandaan?

Allereerst denk je natuurlijk aan die lieve zachte poezen. Die kriebel je op hun koppies. De poezen zetten zelf vaak de boel op z'n kop, letterlijk en figuurlijk, maken ze er soms een dikke puinhoop van! Maar, last but not least: met de komst van Op z'n Kop kattencafé Groningen staat de hele stad op zijn kop, want iedereen wil poezen komen knuffelen in het kattencafé!

Hoe zit het met de hygiëne in een kattencafé?
Elke dag wordt er grondig schoongemaakt om het café van poezenharen te ontdoen. De kattenbakken bevinden zich in de Cats-only ruimte, ver van het eet- en drinkgedeelte, die alleen via een speciale poezentunnel toegankelijk is. Het eten en drinken wordt bereid in een afgesloten ruimte waar de katten niet kunnen komen.

Vangen jullie ook katten op?
Het café is geen opvang en we hebben helaas geen ruimte voor nieuwe bewoners. Onze samenwerkingspartner Dierenasiel Adventure in Kootstertille kan wel katten opvangen en/of herplaatsen, ook hebben ze een kattenhotel. Hun contactgegevens vind je hier (klik).KATTENWELZIJN

Het welzijn van de kat is onze eerste prioriteit. We doen er alles aan om de gezondheid en het geluk van onze katten te garanderen. Indien een kat toch, om welke reden dan ook, niet (meer) gelukkig is in het café, dan zal er een nieuwe plek voor hem of haar worden gezocht.

Is het niet te druk voor de katten in het kattencafé?
Al onze katten zijn zorgvuldig door Dierenasiel Adventure uitgekozen op hun sociale eigenschappen en karakter. Zo is erop gelet dat de katten sociaal zijn en van aandacht houden, het fijn vinden om in een groep te leven en dat het geen buitenkatten zijn. Ook kunnen de katten zich altijd terugtrekken naar hun privé vertrek, mochten ze even lekker alleen willen zijn.

Is het niet zielig dat de katten niet naar buiten kunnen?
Het asiel heeft bij hun selectie erop gelet dat het binnenkatten zijn, of katten zijn die niet per se naar buiten hoeven. Er zijn veel mensen die hun katten nooit naar buiten doen. Er zijn ook zat katten die zelf helemaal niet naar buiten willen. In het café wonen 5 katten die nog nooit naar buiten zijn geweest.

Zijn de katten te adopteren?
Indien we onze katten ter adoptie zouden stellen zou de groepssamenstelling continu veranderen. Dit is voor katten erg stressvol, daarom hebben we als doel om de groep zo weinig mogelijk te veranderen.TOEGANKELIJKHEID

Is het café rolstoel toegankelijk?
Ja, voor rolstoelen van maximaal 78cm breed. Er is een rolstoelopgang voor een drempel van 10 cm. Het café heeft als entree een sluis waar de rolstoel niet in past zonder beide deuren tegelijk open te doen, daarom is dat even een lastig puntje en moet er snel gehandeld worden m.b.v. 2 personen. Kom je met een rolstoel? Geef het aan ons door bij je reservering. We raden aan om tussen 10.00-11.00 uur of 17.00-19.00 uur langs te komen, zodat onze medewerkers kunnen helpen met de sluisdeur.

Mag ik mijn hond meenemen?
Nee, onze katten zijn niet gewend aan honden en zullen een spontane ontmoeting als zeer stressvol ervaren.

Mag ik mijn eigen kat meenemen?
Ondanks dat we een kattencafé zijn is dit niet toegestaan. Katten zullen een vreemde kat in hun territorium op z'n zachtst gezegd niet waarderen. Een nieuwe kat introduceren is een hele spannende gebeurtenis en doen wij enkel volgens een strict kennismakingssprotocol.STUDEREN & FLEXWERKEN

Kan ik ook met m'n laptop werken in het kattencafé ?
Jazeker! We hebben verschillende plekjes in het café waar je gemakkelijk met de laptop kunt aanschuiven, en ook een stroomvoorziening hebt. Ook hebben we gratis en snelle WIFI. En de lekkerste koffies! We kunnen niet beloven dat er geen poes op je laptop gaan zitten om je van je werk te houden!