DE POEZEN VAN OP Z'N KOP

DE POEZENBEWONERS VAN OP Z'N KOP

In Op z'n Kop wonen maar liefst 10 katten, allemaal geadopteerd uit Dierenasiel Adventure. In het kattencafé hebben zij hun forever-home gevonden. De poezen zijn zorgvuldig geselecteerd door het asiel en leven met elkaar in het kattencafé als een harmonieuze groep. Het café is hun huiskamer met overal lekkere ligplekjes, maar als ze even wat alleen-tijd willen kunnen ze zich terugtrekken in hun privé vertrek.

DONATIES & ENTREE

Kattencafé Op z'n Kop is 7,5 jaar lang het enige kattencafé in Nederland geweest dat geen entree hief. Helaas is het anno 2023 voor ons niet meer haalbaar om op dezelfde voet door te gaan, en daarom hanteren wij met ingang van 4 juli 2023 een entree. Om in alle kosten te kunnen voorzien zijn we ook deels afhankelijk van donaties. Wij hebben een Donatie-box in het café en je kunt doneren via onze site (klik). Zo kan iedereen zelf bepalen hoe en of hij onze poezen wil steunen.

KATTEN ADOPTEREN

Wij willen katten die nog in het asiel zitten promoten. Sommige katten zijn al wat ouder en vinden daardoor lastiger een nieuw huisje, waardoor ze hun laatste jaren (vaak nog een heleboel!) helaas in het asiel door moeten brengen. Ook de wat schuwere katten kunnen soms enorme knuffelkatten worden, en verdienen ook een kans!

Onderaan deze pagina vind je daar meer over! De katten in Op z'n Kop zijn zelf niet te adopteren.

BOJANGLES JUNIOR

Bojangles junior (Bowie, 2016) is vernoemd naar zijn voorganger Mr. Bojangles. Bowie is super knuffelig, strijkt graag langs je benen (waardoor je soms bijna struikelt), geeft je neus kopjes en geeft kusjes in je gezicht. Hij is enorm sociaal en wordt graag aanbeden om z'n looks. Behalve spelen met zijn vriendjes, slaapt hij ook graag samen met Moby of Puck. Wanneer er gasten komen met een kinderwagen kruipt hij daar graag in, het liefst onder de dekens.

Bowie is een Maine Coon en is even oud als Puck en Moby. Bowie is een grote en zware kat, hij weegt inmiddels 7 kg!

Favoriete plekjes: het rotan stoeltje of (onder een tafel) in een knuffelmandje

(DOVE) BENNY

Deze professionele slagroomdief heeft waarschijnlijk iets van Bengaal in zich, zulke mooie lijnen heeft hij. Benny (geboren 2015) is doof en kan daardoor niet naar buiten. Gelukkig heeft hij in het café helemaal zijn plekje gevonden en kan hij heerlijk ravotten met zijn vriendjes. Benny staat tijdens etenstijd als enige nog niet om ons heen te drentelen, omdat hij de brokjes niet hoort rammelen. Ook miauwt hij als een dolle dolfijn, omdat hij zijn eigen gemiauw niet kan horen! Sinds begin 2017 mist Benny ook een achterpootje. Benny had een zwakke knie (3x aan geopereerd), maar brak vervolgens tijdens het spelen zijn bovenbeen. De dierenarts besloot dat amputatie het beste was. En dat is gebleken, want Benny rent en springt als nooit tevoren en lijkt zijn pootje niet te missen.

Favoriete plekjes: op de fauteuil of rotan stoeltje.

O'MALLEY

Deze knapperd (geboren 2012) is vernoemd naar Thomas O'malley, the alleycat (De Aristokatten). O'Malley is gevonden als straatkat die heel wat zorg nodig had.
Zijn bolle toet en mooie ronde ogen heeft hij te danken aan zijn Britse korthaar vader of moeder. Helaas heeft hij ook de ‘slechte’ genen meegekregen die soms voorkomen bij het Britse korthaar ras, in de vorm van een hartafwijking (HCM). Hij wordt daardoor misschien niet oud, maar we kunnen hem in het café gelukkig wel alle zorg geven die hij nodig heeft.
O'Malley was niet bepaald een knuffelkat, maar kan tegenwoordig een (bescheiden) kopje geven tegen je hand. Dat betekent dat hij je echt heel erg lief vindt!  

Favoriete plekje: op de bar in het zonnetje, in de kattenflat of hoog op de plank

MOBY

Moby (geboren 2016) werd in het asiel geboren bij een mensenschuwe moederpoes. Na een paar weken werd hij samen met Puck bij een andere (sociale) moederkat geplaatst waar ze samen zijn gebleven totdat ze in het café kwamen met 10 weken oud.

Moby is een kat die erg voorkeur heeft voor bepaalde mensen en interactie. Zo houdt hij er niet van om over zijn koppie geaaid te worden, wel over zijn rug of zij. Moby is erg slim en houdt van spelen, vooral propjes en rietjes. Ook is hij erg dol op brokjes en kattensnoepjes, hij kan de hele dag wel eten. Hij is dol op zijn broertjes Puck en Bowie. Hij ravot dan ook graag met ze, en slaapt luid knorrend tegen ze aan.

Favoriete plekjes: in een knuffelmandje, hoog op de plank of in zijn bedje in het privé vertrek

PUCK

Puck (geboren 2016) werd, als kleine ukkepuck van slechts enkele weken oud, hongerig en moederziel alleen gevonden op straat. In het asiel was hij enorm aanhankelijk en hij klom zelfs via je broekspijp omhoog om vervolgens op je schouder of borst in slaap te vallen. Puck heeft door zijn slechte start chronische niesziekte en een tandvleesaandoening, waardoor zijn tandjes verwijderd moesten worden. Gelukkig kan een kat zich daar goed mee redden.

Puck is ontzettend aanhankelijk en laat zich graag aaien. Ook slaap hij het liefst met iemand in een mandje. Dit doet hij met iedereen, maar het meest met O'Malley & Moby.

Favoriete plekjes: het hangmandje bij de grote klimpaal of in een mandje op de bar

LILY

Lily (geboren 2022) is het zusje van Rose. Beide zijn ze wit, maar Lily heeft een kleine oranje mohawk bovenop haar kopje waaraan ze te herkennen is.

ROSE

Rose  (geboren 2022) is het zusje van Lily. Ze is volledig wit.

We zijn blij dat ze een plekje in het café hebben gevonden, omdat witte katten beter niet naar buiten kunnen ivm verbranding van de oortjes in de zon.

MOOS

Moos (geboren 2022) is een jongetje, broer van Mocca en Momo.

Hij is te herkennen aan zijn witte neus, die doorloopt tot aan zijn oren. Ook heeft hij 4 voornamelijk witte pootjes.

MOMO

Momo (geboren 2022) is een meisje, zus van Mocca en Moos.

Momo is een dikke doerak, en lijkt het meest op haar broer. omdat ze ook 4 voornamelijk witte pootjes heeft. Haar witte neus loopt echter tot aan haar ogen, en ze heeft een zwart kinnetje.

VOORMALIGE KATTENCAFÉ BEWONERS

De lieve poezen die je hieronder ziet hebben ook in het kattencafé gewoond, maar wonen er nu niet meer. Hieronder lees je hun verhaal.

MOCCA

Mocca (geboren 2022) is een meisje, en kwam samen met zus  Momo en broer Moos in het café in 2022. 

Hoewel ze enorm aanhankelijk was naar gasten toe en het ook goed kon vinden met sommige katten en graag met hen samen sliep, kon Mocca het niet goed vinden met Moby en Moos. Omdat we zagen dat zij hierdoor gestrest raakte hebben wij besloten dat het café niet meer de betse plek voor haar was om te wonen. Mocca is bij één van onze vrijwilligers gaan wonen waar ze een prachtig liefdevol huisje heeft gevonden. 


LIENTJE

Lientje (geboren 2010) kwam samen met een andere kat in het asiel nadat hun baasje gediagnosticeerd was met Alzheimer. Haar vriendje vond al snel een plekje, maar Lientje was wat verlegen en bleef alleen achter.
In het café heeft Lientje zich ontplooit tot een ware moederpoes. Ze is ontzettend lief voor de andere poezen en voorziet iedereen regelmatig van een wasbeurt. Ook vind ze het heerlijk om met de andere poezen een bedje te delen. Verder laat ze zich graag uitgebreid aaien, ze kroelt dan ook heerlijk op in haar bedje.

Lientje is in september 2022 uitgeplaatst om met pensioen te gaan. Ze heeft het super naar haar zin in haar nieuwe huisje met ook 2 nieuwe katten-huisgenootjes. Er wordt volop gekroeld, we zijn blij dat ze zo'n fijn laatste huisje heeft gevonden.

DOTJE

Dit snoezige snoetje heet dotje (geboren 2015). Ze was oorspronkelijk een boerderijkat maar kwam met een broertje op een appartement te wonen. Daar waren ze veel alleen en samen braken ze het appartement vakkundig af. De eigenaren zagen het niet meer zitten en brachten ze vervolgens naar het asiel.

Dotje is in mei 2022 uitgeplaatst omdat ze astma klachten kreeg, en de dagelijkse behandeling daarvoor het beste door een vertrouwd persoon gegeven kan worden. Een thuis-setting leek ons daarvoor het beste. Dotje woont bij één van onze vrijwilligers die toevallig ook nog verpleegster is. Betere zorg kunnen we voor haar niet wensen.

TIMON

Timon (geboren 2016) werd als zwerfkatje op straat gevonden toen hij slechts 5 maanden oud was. Hij was niet gechipt dus zijn baasje kon niet worden gevonden. Hij groeide in het café op met 3 kittens: Puck, Moby en Bowie.
Timon is uitgegroeid tot de dikste boef van het café. Hij voert altijd iets in zijn schild en elk nieuw voorwerp, doos, tas, of jas moet door hem geinspecteerd worden. Het liefst speelt hij vliegtuigje door in een doos of tas te gaan zitten, en dan moeten wij hem rondtillen in de lucht.

Helaas kon Timon het niet meer zo goed vinden met de rest van de katten, dus woont hij nu bij één van onze vrijwilligers waar hij het erg naar zijn zin heeft!

MIES

Mies (geboren 2012) kwam in het asiel terecht nadat ze maanden op straat had gezworven. Compleet uitgeput en vermagerd werd ze binnengebracht. Eenmaal aangesterkt ontpopte ze zich tot een ware knuffelkat.
Ze springt dolgraag bij je op schoot en wanneer je haar uitgebreid aait vind ze dat soms zo fijn dat ze ervan gaat kweilen. Als ze blij is omdat je bijvoorbeeld met haar gaat spelen of een snoepje hebt, rent ze met je mee in een soort huppeldrafje.

Mies woonde sinds de opening van het kattencafé in Op z'n Kop. Helaas kon ze het niet meer goed vinden met Timon en Benny, die haar af en toe flink plaagden. Omdat we willen dat alle katten in het café op hun plek zijn, hebben we ervoor gekozen om Mies uit te plaatsen. Mies woont sinds maart 2017 bij een oud-medewerker thuis met wie ze een speciale band had al sinds haar komst in het kattencafé.

JOOSJE

Joosje (geboren 2009) was 8 jaar oud en belandde in het asiel doordat haar baasje moest verhuizen en Joosje niet mee kon. Joosje was altijd een muurbloempje en zat helaas al lange tijd in het asiel.
Joosje haar favoriete plek was de blauwe stoel voor in het café. Ongeacht wie er op zat, kwam ze standaard daar bij een gast op schoot zitten. Ook lag ze heel graag op je laptop. Dan drukte ze met haar dikke kont op de toetsen, zodat al je instellingen gewijzigd waren of je beeldscherm in spiegelbeeld stond.
Joosje had een hangend oortje,  overgehouden van een oorontsteking. Dit maakte haar extra aandoenlijk!

Joosje woonde sinds de opening van het kattencafé sinds in Op z'n Kop. Helaas is ze op op 8 april 2017 overleden aan de gevolgen van nierfalen.

MR. BOJANGLES

Mr. Bojangles was ongeveer 15 jaar oud en een kruising Noorse boskat. Hij was heerlijk fluffy en kon vreselijk boos kijken.
Hij was in het asiel terecht gekomen omdat er niet goed voor hem gezorgd werd. Zijn gebit was grotendeels rot. Dit hebben we laten verhelpen en daarna had hij een lief opabekkie met nog maar 3 tandjes.
Bojangles was extreem lui en lag het liefst de hele dag languit op zijn grote kussen, of midden in het gangpad. Bojo stond altijd graag in de picture. Met zijn indrukwekkende haardos viel het altijd helemaal stil wanneer hij het café betrad. Het liefst lag hij midden in het gangpad zodat hij in iedereens zicht lag.

Bojangles woonde sinds de opening van het kattencafé in Op z'n Kop. Helaas is hij op 18 augustus 2016 overleden aan ouderdom.

TE ADOPTEREN KATTEN

KATTEN OP ZOEK NAAR EEN MANDJE

Hieronder zie je de profielen van een aantal katten die al een lange tijd in het asiel zitten, omdat ze niet zichzelf kunnen zijn in het asiel. Wij hopen door jouw bezoekje aan ons café en/of website meer aandacht te krijgen voor asielkatten. Hopelijk vinden deze knuffelkatten in wording op deze manier gauw een passend huisje!

DIERENASIEL ADVENTURE

De katten van Op z'n Kop komen allemaal uit Dierenasiel Adventure in Kootstertille. Zij nemen ruim de tijd om een kat uit te kiezen die past bij jouw leefomgeving en levensstijl.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Dierenasiel Adventure!

TOULOUSE

Toulouse is een knappe jonge vent van 10 maanden oud en vindt mensen nog erg spannend. Hij is een ware ontdekkingsreiziger en samen met zijn vriendinnetje Idina is hij altijd op onderzoek uit. Als een vrijwilliger de verblijfsdeur op een kiertje laat staan grijpt hij zijn kans en gaat hij op ontdekkingstocht.

Perfecte huisje: 
Een fijn en rustig gezin waar hij de tijd krijgt om te wennen en vertrouwen kan krijgen in zijn nieuwe baasjes

IDINA

Idina  (10 maanden) was bij haar komst in het asiel erg bang. Inmiddels overwint haar nieuwsgierigheid steeds meer haar angst. Als het etenstijd is loopt ze al miauwend om je heen. Aaien vindt ze soms nog spannend, maar ook dit weet ze telkens meer te waarderen. Idina is dol op spelen en nieuwe dingen ontdekken. Zet een doos neer en Idina kruipt er samen met Toulouse in. Idina lijkt een echte knuffelkat in wording!

Perfecte huisje:
Een gezin waar geduld is voor haar en waar veel met haar gespeeld kan worden. Spelen is ze dol op, vooral op balletjes!

ROOS

Deze mooie langharige dame werd gevonden in een sloot en woog nog amper 1,5 kg. In het asiel sterkte ze aan en ontpopte ze zich tot een sociale kat die graag kopjes geeft. Ze heeft heel wat meegemaakt, dus we zoeken een fijn thuis voor haar waar ze weer rustig aan zichzelf kan worden.

Roos heeft een nieuw huisje gevonden!

Roos heeft via onze website een plekje gevonden, en daar zijn we heel blij mee!

SJAAK

Sjaak is een knappe ex-kater die dol is op knuffelen en graag op schoot komt zitten. Behalve luieren is zijn grootste hobby eten. Als hij vindt dat je hem niet snel genoeg bedient neemt hij zelf het heft in handen. Sjaak is een lieve, grappige en eigenwijze knuffelkont!

Welke verzorging heeft Sjaak nodig?
Sjaak is chronisch verkouden. Om de paar weken heeft hij last van een loopneus en benauwdheid. Dit duurt meestal +/-2 weken. In deze periode moet zijn neusje schoongehouden worden en krijgt hij neusdruppels.

Welk huisje is perfect voor Sjaak?
Een familie die op zoek is naar uitbreiding van het gezin met een volwaardig gezinslid ;)