de poezen van op z'n kop

De poezenbewoners van Op z'n Kop

De Op z'n Kop poezenbewoners zijn geadopteerd uit het Dierenasiel Adventure en hebben in het kattencafé hun forever-home gevonden. De poezen zijn zorgvuldig geselecteerd door het asiel en leven met elkaar in het kattencafé als een harmonieuze groep.

katten adopteren

Wij willen katten die nog in het asiel zitten promoten. Onderaan deze pagina vind je daar meer over! De katten in Op z'n Kop zijn zelf niet te adopteren. 

Mr. Bojangles (IN MEMORIAM)

* IN MEMORIAM 18-8-2016*

Mr. Bojangles was ongeveer 15 jaar oud en een kruising Noorse boskat. Hij was heerlijk fluffy en kon vreselijk boos kijken.
Hij was in het asiel terecht gekomen omdat er niet goed voor hem gezorgd werd. Zijn gebit was grotendeels rot. Dit hebben we laten verhelpen en daarna had hij een lief opabekkie met nog maar 3 tandjes.
Bojangles was extreem lui en lag het liefst de hele dag languit op zijn grote kussen, of midden in het gangpad. Bojangles was al wat ouder. Om hem alle rust te gunnen die hij nodig had tijdens zijn 'pensioen' bij ons, vroegen we onze gasten hem niet te aaien. Zo kon hij precies doen waar hij zelf zin in had en genieten van zijn oudedag in het café.

Favoriete plekje: Bojangles lag het liefst languit op de vloer, midden in het café.

Joosje

Joosje is 8 jaar en in het asiel beland doordat haar baasje moest verhuizen en Joosje niet mee kon. Joosje is altijd een muurbloempje geweest en zat dan ook lange tijd in het asiel.
In het café heeft ze zich ontpopt als een moederpoes en overziet ze de gasten en de katten van een afstandje. Als ze het niet vertrouwd neemt ze even van dichtbij een kijkje. Dan weet ze soms met 1 blik de kattenkwaad uithalende kat weer tot rust te manen.
Joos heeft een hangend oortje,  overgehouden van een oorontsteking. Dit maakt haar extra aandoenlijk!
Joos klimt soms lekker bij je op schoot, maar nog liever op je laptop. Dan drukt ze met haar dikke kont op de toetsen, zodat daarna al je instellingen gewijzigd zijn. 

Favoriete plekjes: op je laptop of schoot

Thomas O'Malley

Deze knapperd is 5 jaar oud en vernoemd naar Thomas O'malley, the alleycat (De Aristokatten). O'Malley is gevonden als straatkat die heel wat zorg nodig had.
Zijn bolle toet en mooie ronde ogen heeft hij te danken aan zijn Britse korthaar vader of moeder. Helaas heeft hij ook de ‘slechte’ genen meegekregen die soms voorkomen bij het Britse korthaar ras, in de vorm van een hartafwijking (HCM). Hij wordt daardoor misschien niet oud, maar we kunnen hem in het café gelukkig wel alle zorg geven die hij nodig heeft.
O'Malley was niet bepaald een knuffelkat, maar kan tegenwoordig een (bescheiden) kopje geven tegen je hand. Dat betekent dat hij je echt heel erg lief vind!  

Favoriete plekje: op de bar in het zonnetje of in de kattenflat

(Dove) Benny

Deze professionele slagroomdief heeft waarschijnlijk iets van Bengaal in zich, zulke mooie lijnen heeft hij. Benny is doof en kan daardoor niet naar buiten. Gelukkig heeft hij in het café helemaal zijn plekje gevonden en kan hij heerlijk ravotten met zijn vriendjes. Benny staat tijdens etenstijd als enige nog niet om ons heen te drentelen, omdat hij de brokjes niet hoort rammelen. Ook miauwt hij als een dolle dolfijn, omdat hij zijn eigen gemiauw niet kan horen! Sinds begin 2017 mist Benny ook een achterpootje. Benny had een zwakke knie (3x aan geopereerd), maar brak vervolgens tijdens het spelen zijn bovenbeen. De dierenarts besloot dat amputatie het beste was. En dat is gebleken, want Benny rent en springt als nooit tevoren en lijkt zijn pootje niet te missen.

Favoriete plekjes: OVERAL

Mies

Mies is een lapjeskat van 5 jaar en in het asiel terecht gekomen nadat ze maanden op straat had gezworven. Ze werd compleet uitgeput en erg vermagerd gevonden. Na een paar weken aansterken ontpopte ze zich tot een echte knuffelkat.
Mies is dol op kroelen maar speelt graag hard-to-get, al is ze met een stuiterbal of een snoepje altijd wel te paaien. Af en toe gedraagt ze zich als een echte diva en krult zich dan heerlijk op in haar poezenkasteel of op haar schapenkleedje in haar favoriete stoel. Soms ligt Benny nietsvermoedend in haar favoriete stoel, dan is ze not-amused en trekt ze haar neus op voor zijn ongemanierdheid. 
Mies en Lientje lijken op elkaar, maar Mies haar wangetjes zijn zwart en die van Lientje wit. Ook herken je Mies aan het witte puntje op het uiteinde van haar staart.

Favoriete plekjes: de kattenflat of het houten huis

Lientje

Lientje is 5 jaar oud en kwam samen met een andere kat in het asiel nadat hun baasje gediagnosticeerd was met Alzheimer. Haar vriendje vond al snel een plekje, maar Lientje was wat verlegen en bleef alleen achter.
In het café heeft Lientje zich ontplooit tot meest relaxte kat van het café. Ze is ontzettend lief maar ook behoorlijk lui. Het liefst ligt ze de hele dag languit in het zonnetje op de bar te luieren en komt enkel van haar kleedje voor een bezoekje aan de kattenbak of als het etenstijd is.
We denken dat Lientje stiekem een oogje op de stoere O'Malley heeft. Lientje geeft hem soms non-stop kopjes, en O'Malley de lomperik bespringt haar dan ineens om vervolgens te gaan rollenbollen waarbij de haren alle kanten opvliegen.

Favoriete plekjes: in het zonnetje op de bar of op een groene barkruk 

Dotje

Dit kleine dotje van 2 jaar oud was oorspronkelijk een boerderijkat maar kwam met een broertje op een appartement te wonen. Daar waren ze veel alleen en samen braken ze het appartement vakkundig af. De eigenaren zagen het niet meer zitten en brachten ze vervolgens naar het asiel. 
In het café voelde ze zich vanaf het eerste uur helemaal thuis en ook met de andere katten kon ze meteen overweg. Ze is erg nieuwsgierig en enorm actief. Je ziet haar regelmatig hoog op de catwalk rondjes rennen, wat ze afwisselt met ontzettend schattige dutjes in een van de hangmatjes.
Dotje is een schildpad-poes met voornamelijk zwarte vacht en heeft een lief bruin spits snoetje waar we allemaal verzot op zijn. 

Favoriete plekjes: in een hangmatje of op de catwalk

Timon

Deze kleine boef kwam in het asiel terecht nadat hij in zijn eentje op straat was gevonden toen hij slechts 5 maanden oud was. In het café is hij helemaal in zijn sas en voert hij continu iets in zijn schild. We moeten goed om de keuken- en kastdeuren denken, want als we een niet opletten is hij er al doorheen op snuffeltocht. Ook is hij de grootste slagroomdief van het café, dus moeten we hem altijd goed in de gaten houden! 

Timon en Bowie zijn beste vriendjes en gaan het liefst samen kattenkwaad uithalen.

Favoriete plekjes: op de bar in het zonnetje of in een schapenkleedje

Bojangles Junior (Bowie)

Bowie is vernoemd naar onze langharige en geliefde Mr. Bojangles. Bowie is extreem knuffelig, strijkt graag langs je benen (waardoor je soms bijna struikelt), geeft je neus kopjes en likt je gezicht af. Hij is super sociaal en dol op spelen met zijn broertjes en op ontdekkingstocht gaan in het café. 

Bowie is een halve Maine Coon en hoewel hij even oud is als Puck en Moby is hij bijna 2x zo zwaar. Bowie weegt inmiddels 7 kg! 

Favoriete plekjes: het rotan stoeltje, picknickmandje of onder een tafel in een knuffelmandje

Moby

Dit kleine grijze schatje is een echte avonturier. Hij betrad als eerste de catwalk en kent geen angst. Moby werd in het asiel geboren bij een mensenschuwe moederpoes. Na een paar weken werd hij samen met Puck bij een andere (sociale) moederkat geplaatst waar ze samen zijn opgegroeid.

Moby is wat meer een einzelganger en trekt zich niet zoveel aan van de mensen om hem heen. Wel is hij dol op de andere katten, ravot hij graag met ze, en slaapt het liefst gezellig tegen Puck of een andere broertje aan, meestal onder luid knorren. 

Favoriete plekjes: het picknickmandje of hoog op een plank

Puck

Deze kleine (ukke)puck is moederziel alleen gevonden op straat toen hij slechts enkele weken oud was. Hij is enorm aanhankelijk en als kitten klom hij het liefst langs je broekspijp omhoog om vervolgens op je schouder of borst in slaap te vallen. 

Je kunt merken dat Puck een slechte start heeft gehad. Hij heeft chronische niesziekte en een tandvleesaandoening, wat we gelukkig goed in toom kunnen houden met speciaal voer. Ook gaat altijd zijn neus achterna. Soms vergeet hij waar z'n brokjes staan en springt bovenop je tosti of taartje. 

Favoriete plekjes: het hangmatje bij de grote klimpaal of de kattenflat

Te adopteren kattenKatten op zoek naar een mandje

Hieronder zie je de profielen van een aantal katten die al een lange tijd in het asiel zitten, omdat ze niet zichzelf kunnen zijn in het asiel. Wij hopen door jouw bezoekje aan ons café en/of website meer aandacht te krijgen voor asielkatten. Hopelijk vinden deze knuffelkatten in wording op deze manier gauw een passend huisje!

Dierenasiel Adventure

De katten van Op z'n Kop komen allemaal uit Dierenasiel Adventure in Kootstertille. Zij nemen ruim de tijd om een kat uit te kiezen die past bij jouw leefomgeving en levensstijl.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Dierenasiel Adventure!

Toulouse

Toulouse is een knappe jonge vent van 10 maanden oud en vindt mensen nog erg spannend. Hij is een ware ontdekkingsreiziger en samen met zijn vriendinnetje Idina is hij altijd op onderzoek uit. Als een vrijwilliger de verblijfsdeur op een kiertje laat staan grijpt hij zijn kans en gaat hij op ontdekkingstocht.

Perfecte huisje: 
Een fijn en rustig gezin waar hij de tijd krijgt om te wennen en vertrouwen kan krijgen in zijn nieuwe baasjes

Idina

Idina  (10 maanden) was bij haar komst in het asiel erg bang. Inmiddels overwint haar nieuwsgierigheid steeds meer haar angst. Als het etenstijd is loopt ze al miauwend om je heen. Aaien vindt ze soms nog spannend, maar ook dit weet ze telkens meer te waarderen. Idina is dol op spelen en nieuwe dingen ontdekken. Zet een doos neer en Idina kruipt er samen met Toulouse in. Idina lijkt een echte knuffelkat in wording! 

Perfecte huisje:
Een gezin waar geduld is voor haar en waar veel met haar gespeeld kan worden. Spelen is ze dol op, vooral op balletjes!

Roos

Deze mooie langharige dame werd gevonden in een sloot en woog nog amper 1,5 kg. In het asiel sterkte ze aan en ontpopte ze zich tot een sociale kat die graag kopjes geeft. Ze heeft heel wat meegemaakt, dus we zoeken een fijn thuis voor haar waar ze weer rustig aan zichzelf kan worden.


Roos heeft een nieuw huisje gevonden!

Roos heeft via onze website een plekje gevonden, en daar zijn we heel blij mee! 

Sjaak

Sjaak is een knappe ex-kater die dol is op knuffelen en graag op schoot komt zitten. Behalve luieren is zijn grootste hobby eten. Als hij vindt dat je hem niet snel genoeg bedient neemt hij zelf het heft in handen. Sjaak is een lieve, grappige en eigenwijze knuffelkont!

Welke verzorging heeft Sjaak nodig?
Sjaak is chronisch verkouden. Om de paar heeft hij last van een loopneus en benauwdheid. Dit duurt meestal +/-2 weken. In deze periode moet zijn neusje schoongehouden worden en krijgt hij neusdruppels.

Welk huisje  is perfect voor Sjaak?
Een familie die op zoek is naar uitbreiding van het gezin met een volwaardig gezinslid ;)