ABOUT    


HET GEZICHT ACHTER OP Z'N KOP

Hoi, aangenaam! Ik ben Hielkje Wester, initiatiefneemster van Op z'n Kop. Opgroeiend in het kleinschalige familiebedrijf van mijn ouders heb ik van kleins af aan altijd gedroomd van een eigen zaakje waar ik mijn gasten een fijne tijd kan bezorgen en met een glimlach weer laat vertrekken.

Dolenthousiast ben ik dat ik nu mijn passie voor mensen en dieren kan combineren. Iedere dag weer word ik blij van de 7 allerliefste snoetjes en alle enthousiaste en liefdevolle reacties van onze (vaste) gasten.

Ik hoop je binnenkort als trotse eigenaar te mogen verwelkomen voor een koffie en heel veel kopjes van onze allerliefste poezels in Op z'n kop Kattencafé Groningen.

HET ONTSTAAN VAN OP Z'N KOP

Na mijn Bachelor studie Hospitality Management werkte ik in de detacheringsbranche als HR/Communicatie medewerker. Vijf jaar lang was dit een super leuke en afwisselende baan, maar ik wist: mijn echte droombaan zou het runnen van mijn eigen bedrijfje zijn.

Tijdens een zonnige vakantie in Portugal in juni 2015 las ik een artikel over kattencafé's en ik was meteen verkocht. Na mijn vakantie startte ik naast mijn fulltime baan dolenthousiast met de voorbereidingen om mijn eigen kattencafé te beginnen. Ik nam ontslag bij mijn werkgever en in februari 2016 kwam mijn droom uit: Kattencafé Op z'n Kop opende haar deuren in het centrum van Groningen, en was daarmee na Amsterdam het tweede kattencafe van Nederland.

PERSOONLIJKE MISSIE

Mijn persoonlijke missie is: iets voor iemand kunnen betekenen en daarmee een verschil kunnen maken. In het kattencafé kan ik dat doen door een fijne gezellig plek te creëren waar iedereen zich thuisvoelt en kan ik katten en kattenliefhebbers bij elkaar brengen. Door meer geluk te creëren en anderen daarmee aan te steken, wordt de wereld een stukje leuker!

WAT MAAKT OP Z'N KOP ZO UNIEK?

Een veelgehoorde klank is dat Kattencafé Op z'n Kop heel anders is dan andere kattencafé's. Wat Op z'n Kop uniek maakt is dat het niet is opgezet vanuit de wens om een nieuw en hip concept neer te zetten, maar vanuit de wens om een fijne plek te creëren waar mensen graag komen, zich thuisvoelen, en makkelijk met anderen in contact komen. Wij proberen mensen door middel van de katten met elkaar te verbinden. Deze vriendelijke sfeer proef je in het café. Het is laid-back, gezellig  en persoonlijk.

DE VISIE ACHTER KATTENCAFE OP Z'N KOP

10 asielkatten vinden hun forever-home in Op z'n Kop
Met de opening van Op z'n Kop hebben maar liefst 10 asielkatten een nieuw forever-home gevonden. In ons huiskamercafé krijgen ze onverdeelde aandacht en kunnen ze zich dag en nacht helemaal uitleven op alle kattenmeubels. We zorgen ervoor dat het ze aan niets ontbreekt en ze een heerlijk onbezorgd en gelukkig leven kunnen leiden.

Ideale plek voor kattenliefhebbers (zonder én met een eigen kat)
Een kattencafé is een geweldig initiatief om asielkatten een fijn nieuw thuis te geven en tegelijk kattenliefhebbers de gelegenheid te bieden om lekker te kunnen knuffelen en troetelen zonder zelf de zorg van een huisdier op zich te hoeven nemen. Een uitkomst voor kattenliefhebbers die bijvoorbeeld een allergische partner thuis hebben zitten of nog te gehecht zijn aan hun mooie meubelen om thuis een kat te willen.

Fijne ontmoetingsplaats: 'Share a table and make a friend!'
Het kattencafé is voor velen een fijne laagdrempelige plek waar je terecht kan voor de liefde van de katten, maar ook van mensen. Dat kunnen vrienden, familie of kennissen zijn, maar ook andere kattencafé bezoekers die je nog niet kent. In het kattencafé komen mensen makkelijk met elkaar in contact vanwege de gemeeschappelijke passie: de katten. Er zijn al verschillende vriendschappen ontstaan in het café, en ik hoop dat dit blijft gebeuren.

Visitekaartje voor katten in het asiel
Met het kattencafé zijn wij het visitekaartje voor alle andere lieve katten die nu nog in het asiel zitten en nog op zoek naar een nieuw fijn thuis. Er zullen mensen zijn die na hun bezoekje aan Op z'n Kop worden aangestoken door al deze kattenliefde en ineens toch mogelijkheden zien om zelf ook een knuffelige viervoeter uit het asiel te adopteren.