op bezoek met kinderen

Op bezoek met kinderen

Indien je graag langs wilt komen met kinderen, verlangen wij van de ouder/oppas dat zij erop toe zien dat de kinderen zich houden aan onze huisregels, op een zachtaardige en kalme wijze met de katten omgaan, en de onstpannen sfeer in het café respecteren.

Er zijn maximaal 2 kinderen tegelijk toegestaan. Om teleurstellingen te voorkomen raden we aan te reserveren!

kinder tafel Reserveren

Reserveer de KIDS TAFEL voor 2-4 personen in het reserveringssysteem.

serene omgeving voor katten

Een kattencafé is de ultieme plek om heerlijk te ontspannen voor onze gasten en de katten die er wonen. Het is belangrijk om kinderen te laten begrijpen dat het kattencafé geen speeltuin/attractie is waarbij er continu gespeeld kan worden of continu interactie is met de katten. De katten hebben hun eigen natuurlijke ritme waarbij ze 's ochtends en 's avonds actief zijn, en 's middags veel slapen.
Soms is het dus geen goed moment om te spelen, maar wel om ze voorzichtig te aaien terwijl ze lekker liggen te slapen. Bereidt je kind(eren) hier op voor.

Niet al onze katten zijn kinderen gewend, dus vraag aan ons personeel hoe elke kat het beste benaderd kan worden.


Kinderen goed begeleiden

Jonge kinderen uiten hun blijdschap -of ontevredenheid- soms met wat meer volume en enthousiasme. Ook hebben ze vaak een wat hoger energieniveau. De katten kunnen dat niet altijd waarderen. Van onverwachte bewegingen en harde geluiden (gekir of gehuil) kunnen de katten schrikken of geïrriteerd raken, met als gevolg dat ze het café verlaten om naar hun privé-vertrek gaan. Dat is niet fijn voor de katten, maar ook niet voor de andere gasten. Wil je erom denken dat je kindje voorzichtig en aandachtig is in de omgang met onze katten?

Wat is een geschikte leeftijd?

Kinderen van 8-12 jaar: geschikt
Mits zij op een zachtaardige en kalme manier met de poezen om kunnen gaan.

Kinderen van 4-8 jaar: niet erg geschikt
Kinderen onder de 8 jaar mogen niet in hun eentje door het café lopen, maar wel met een ouder erbij.

Kinderen van 0-4 jaar: niet geschikt
Peuters en baby's zijn helaas niet voldoende in staat om de huisregels te begrijpen en na te leven. Wil je toch graag langskomen dan willen je vragen je kindje continu te begeleiden om de katten niet tot last te zijn. Tussen 10.00-11.00 is een fijn tijdstip daarvoor.